Cute Pink Kaoani

Isnin, 24 Disember 2012

_surat trakhir dari Sekeping Hati

Assalamu'alaikum abg..

Abg...

rasanya nie surat ke-3 yg syg bagi dekat abg kan... 
syg tau.. abg mesti tak ingat ...
tak pa, biar syg ingatkan abg..

SURAT PERTAMA . . . .

masa tu syg tulis dan letak bawah meja abg sebab nak gtaw yg syg admire gila kat abg...
tp abg x reply..
abg tau syg yg tulis sb kawan abg nampak syg letak bawah meja abg.. hihi
malu la syg time 2...
tp abg x marah.. abg hanya senyum kat syg..
syg la org paling happy time 2...


SURAT KEDUA . . . .

surat yg abg letak atas katil dan hanya memerlukan tandatangan syg...

abg xpenah tanya syg setuju atau tak..
abg langsung x bincang apa2 dengan syg...

selepas sembahyang maghrib, syg terus tandatangan surat tu...
dan syg keluar dari bilik sebab nak bagi surat tu kat abg..
time tu abg dok kat sofa depan tv..
syg tau...
abg x fokus pown tgk tv , sb tv tu sekejap clear sekejap tak..
tp abg x  tukar pown channel lain ..
syg tau abg tengah fikirkan benda lain..

abg tau tak...
syg happy jugak time 2...
sb bila syg bagi surat tu, abg terus peluk syg..
abg peluk syg kuat sgt..
abg tak pernah peluk syg mcm tu..
syg rasa selesa..
syg rasa macam abg hanya syg syg sorang ja..
syg hanya tersenyum dan ajak abg makan...
sb syg lapar sgt time tu.. :)


dan syg rasa ini surat ketiga dan terakhir yg syg akan bagi untuk abg..


.......................................................................


My Heart ..

abg...
berat rasanya bagi syg untuk luahkan segalanya..
dan berat juga untuk syg berikan surat ini untuk abg..

abg...
mesti abg rindu nak dengar syg panggil panggilan tu untuk abg kan..
mesti abg akan rindu syg..
sama seperti syg yg selalu rindukan abg...

abg...
betapa gembiranya syg saat abg lafazkan akad...
abg lafaz dengan penuh tertib, 
dengan penuh tulus abg merima syg menjadi isteri abg..
untuk melengkapi kekurangan antara kita..

saat jari syg disarung cincin, syg rasa shahdu sekali cinta abg..
saat abg mencium dahi syg..
syg dapat rasakan kuatnya cinta antara kita..

segala-galanya masih segar di ingatan syg..
syg la org paling bahagia saat tu..
sb dapat kawin dengan lelaki yg syg paling suka time sekolah dulu 
abg telah menjadi suami yg baik untuk syg sepanjang perkahwinan kita..


first nak celebrate anniversary kita .. 

syg ajak abg dinner untuk celebrate anniversary kita...
abg cakap, dinner kat kantin sekolah la.. sb kat sekolah la kita mula kenal..
heheheh.. pandai abg buat lawak..
tp syg dh order set dinner untuk kita..
tp time lunch esk tu, abg msg gtaw yg abg otw balik umah sb kena p outstation..
syg nak kata apa lagi
terpaksa la syg cancel dinner tu, walaupown dh bayar deposit..

then bila balik umah, abg dah pergi...


2nd anniversary....

syg ingat sgt tarikh anniversary kita..
syg buat  tak tau ja sb nak tunggu abg wish..
tp abg tak wish.. sehari suntuk syg tunggu..
bila balik keja abg cakap abg demam ..
memang syg marah, syg merajuk  ... 
syg ingat abg tipu syg... 
lepas mandi, syg tgk abg berbungkus atas katil..
syg sentuh dahi abg...
ya.. abg x tipu...
abg memang demam..
rasa berdosanya syg kat abg sb buat tak tau..
maafkan syg abg..
syg pergi dapur ambil ubat..
hilang terus rasa marah syg kat abg...
dua hari abg demam..
dan dua hari juga la syg mc..

tak pa... syg xkisah walaupown kita tak sempat celbrate anniversary kita buat kali kedua..nnt2 kan blh celabrate lagi...
yg penting abg tetap jadi suami syg...


abg...
sebulan sebelum anniversary kita yg ketiga...
abg gtaw abg nak kawin satu lagi...
mcm nak pengsan syg time tu..
lemah lutut syg..
air mata syg x dapat nak bendung lagi...
syg terus masuk dalam bilik..
syg menangis puas2..
sampai syg tertidur..

bila bangun pagi.. 
syg ingtkan mimpi, rupanya abg dan mak ada di bawah..
syg turun salam mak..
mak bagi tau yg abg nak kawin lagi..
mak cakap abg bagi tau mak 2hari yg lepas..

kenapa abg x bagi tau syg dulu ??
kenapa mak yg tau sebelum syg ??

abg bagi tau syg, abg nak anak..
jadi puncanya anak??
dh 3 taun kawin tp syg x boleh bagi abg anak..

sedih syg time tu...

ya....
syg lupa tentang anak sb syg dh cukup bahagia dengan abg...
bahagia sgt2...
tp abg x pernah bincg, syg ajak ambik anak angkat tapi abg diam ja..
bukan kuasa syg untuk bagi abg anak..
sepatutnya syg yg akan rasa sedih sb xdapat rasa mengandung...
tp abg yg lebih2...

abg...
memang hari tu syg marah sgt kt abg...
maafkan syg...
syg memang xboleh mengandung..
sb rahim syg sakit..
abg x penah tanya.. 
sb tu syg xmau gtau..
setaun sebelum kita kawin, syg terpaksa operate buang rahim..
syg nak gtaw abg..
tp syg takut abg xnak kawin. maafkan syg..
memang syg dh jangka semua nie akan berlaku..
syg mintak ambik anak angkat, tp abg x mau..

abg ingat tak.. dua hari kita xbertegur sapa..
sampai la abg letakkan surat keizinan untuk berpoligami atas katil..
demi abg..
syg tandatangan juga surat tu..
dan itu la surat kedua yg syg berikan kepada abg tanda yg syg izin abg untuk madukan syg...


start pada hari tu, abg bzy sgt...
sb nak uruskan hantaran..
abg balik kampung sb nak suruh mak buat hantaran..
abg sanggup guna cuti tahunan abg untuk siapkan semuanya..

syg x balik sbb xdapat cuti..
hari sabtu abg akan akad nikah buat kali kedua..
dan pada hari sabtu tu juga hari anniversary kita yg ketiga..
syg tau abg lupa...
sb tu abg pilih tarikh tu..
syg teringin sgt nak celabrate..
tp syg faham..

dah 3 ari abg kat kampung sb nak tolong mak..
sejak tu abg lupa syg..
abg langsung x call, x msg..
mak pown mcm dh lupa syg,..
syg dah la sebatang kara..
xdak tempat untuk mengadu..

hari keempat abg kat kampung..
lagi empat hari abg akan akad nikah..
syg telah kemalangan depan ofis..
sb syg sedar ada kereta kt depan..

syg mcm nyawa2 ikan time tu..
syg gtau kawan2 jgn call abg..
syg x sedarkan diri selama dua hari..
bila syg sedar, doktor ckp nak call abg..
tp syg tetap x bagi..
doktor cakap pendarahan syg banyak..
syg buat x kisah ja..

abgg...
maafkan syg..
hari nie, adalah hari ketiga syg di hospital..
esk syg akan dapat madu..
syg txtidur semalaman hanya untuk tulis surat nie untuk abg..
walaupown syg sakit, tp tangan syg masih boleh tulis untuk abg..

abgg..
syg syg abg...
esk anniversary kita ..
hati syg kuat menyatakan yg syg xakan sambut anniversary yg ke-3 ni dan seterusnya dengan abg..
entah kenapa..
syg rasa sakit sgt saat nie..
syg rasa rindu sgt kat abg..
semoga esk majlis abg akan berjalan dengan lancar..

abg...
ingat tau apa yg abg selalu pesan...
jaga mata.. 
jaga hati..
dan jaga kesihatan untuk cinta kita..
dan jaga madu syg untuk cinta kita..

abg...
syg dh penat tulis...

selamat pengantin lama :)

syg sayang abg




from :- isteri pertama abg :)



____________________________________________________________

hari sabtu...
selepas selesai majlis...panggilan dari hospital

"doktor..."
"isteri saya mcm mana?"

"maafkan kami.. encik lewat setengah jam.. isteri encik ada dalam bilik sebelah..
dan kami jumpa surat nie kat bawah bantal dia..
banyakkan bersabar encik..
xsemua kekal di dunia nie.. "


* syg... 
saat kaki abg melangkah meninggalkan pusara syg.. abg dapat rasakan sesuatu benda yg sgt berhargaa telah hilang dalam hidup abg.. surat terakhir dari syg, membuatkan abg sedar tentang kehilangan syg.. tentang ketulusan cinta syg.. abg xakan lupa kenangan kita, cinta kita, tentang diri syg..abg dh maafkan syg dunia dan akhirat..

ya.. abg akan jaga isteri abg skg, dan abg x akan abaikan dia..
syggg.. maafkan abg... *

















itulah pengakhiran surat dari seorang isteri yg sentiasa mengharapkan cinta dari suaminya..cinta dari syurga... kadang2 kita lupa tentang penghargaan.. walhal penghargaan tu slh satu tggjwb kpd pasangan. 
kadang2 kita busy sampai lupa tentang kasih syg.. walhal belaian kasih syg tu merupakan ubat, penawar kepada penyakit rumah tangga..
wassalam. 



#ceritainihanyarekaansemata2untukmenghargaisekepinghati#


Ahad, 23 Disember 2012

Hum Tum / Anta Anna / Saya Awak


penah tgk cerita nie ? hihi
bes kan? ...

kisah tentang perjalanan hidup antara dua jiwa

 HUM TUM...
ANTA ANNA
SAYA AWAK

romantic comedy..

so sweet :)

nak tahu tak sapa pelakon nya?


haa... ooo dh tahu..
nie la pelakon nya..

 

alahaiiii..
gandingan yg sepadan kan..

cute nye.. teringat plak babak2 bes dalam filem nie huhu..



hehehe mcm nak tgk lagi...
ala2 swetttttttt 2x..




ohhh nice background..

tetiba terbayang betapa indahnya kalaw SAYA & DYA yg dlm pic kt atas...

wulawuuuuuu !!!! 

bes2x..

sempat lagi berangan kan hehhe..

story filem nie dh bes dah..
tp bila pengarahnya menyelit tentang kisah kartUn nie.. 
lagi bertambah besss ..





hhahahhaha.. lawak btoi2... 
pandai sungguh pengarahnya..
kita senang lenang je tgk kn.. huhu


LOVE


HUM TUM

bertemu secara kebetulan..
pergaduhan yang mengeratkan mereka..


sebenarnya.. setiap apa yg kita lihat bukan sekadar hiburan..
tp ada mesej nya tersendiri..
yg baik  jadikan teladan dalam hidup kita..


p/s :-  setiap yg berlaku ada hikmah.. kebetulan akan bawa kepada banyak maksud..
sama ada baik atau sebaliknya..
hargai la setiap pertemuan tu..
apa2 pown , confident with yrself..
happy2 selalu :)




Jumaat, 21 Disember 2012

some tips :)

Time tengah tlg mak masak.. tetiba ada kwn send msg cerita sai problm..
ishhh.. aku bkn pandai bg nasihat.. tersalah bg nasihat, naiya org..

aduhhh..
so di sebabkan aku prihatin....aku tanya kwn aku 2 beberapa soalan..
fulamakkk... mcm detective conan dah hahahha..

nasihat demi nasihat aku taburkan...
berdasarkan apa yg aku rasa dan berdasarkan pengalaman kot huhu..

dan kwn aku mintak tips hilangkan rasa jeles bf dia kt dia..
 sb dia ckp, dia nek api bila bf dia x bagi dia msg ngn laki lgsung..
uhhhhhhh

*kau silap org kot... aku bkn ambik kos Pembimbing Rakan Sebaya oiiii *

ok la.. 
aku kongsi sikit berdasarkan pengalaman aku n apa yg aku rasa patut buat.... 

. . . . . . . . . . . . . .   .  . .   . ..   . .  .     .    . . . . .   . .. . . . . . . . . .

bila pasangan merajuk, maknanya si dia mahu di pujuk..
tak salah kalau perempuan pujuk lelaki.. 
nak pujuk bukan bermakna kena bawak berjalan atau kasi hadiah bebagai.. 
tp pujuk dengan ayat..  kalau kita betoi2 ikhlas nak pujuk dia, mesti jadi punya..
cuba la mengalah tp pada tempat yg betoi la... 

bila pasangan suka marah2..
kita pown nak marah jgk ??

jangan !!!

cuba bawak bersabar..

istighfar byk2... 

tarik nafas.. 

pejam mata 5 saat then open..

cuba tanya diri sendiri.. kenapa si dia marah kita ?
salah kita ka ??
ok... kalau memang salah kita, mintak maaf... 
selalunya si dia akan marah sb jelez..
nama pown couple ... 
dulu time awal2 couple cakap pandai sgt kan.. 
kena setia la, kena saling percaya la.. tp sekarang kenapa x percaya??
xkan nak msg laki len pown mrah? bukannya ajak  couple pown..

cuba fikir... kalau kita borink, jgn la msg laki dan sebaliknya  walaupown hanya anggap sebagai kawan..
kata nak setia.. so tunjuk la yg kita betoi2 setia..
melainkan kawan kita sendiri yg ajak msg..
xsalah kalau nak reply, tp kena sedar status diri anda..
anda sudah berpunya ok !!
kalau rasa msg kawan kita 2 macam dah len macam ja.. jangan la layan...

nak bahagia nie senang ja..
bila masing2 sedar tanggungjawab masing2.. boleh la bahagia..

bukan salah takdir tentukan kita berjumpa dgn pasangan yg salah.. 
tp sebenarnya untuk kita ambik iktibar atas setiap apa yg berlaku..

live is so beautiful.. 

setiap berlaku bukan kesilapan, tapi salah satu ujian hidup..
yg penting kita bahagia... kita tahu menghargai cinta..

kita ada hak untuk tentukan hidup kita..
yg baik atau sebaliknya.. :)




Khamis, 20 Disember 2012

NOT A SECRET !!



diam seribu bahasa...


biar hati berbicara....

bukan salah mulut malas bicara..
tapi takut ada hati yg terasa..

ok ...
take ur time
&
i still waiting 4 u




Dya lupa ka?


Dya x cakap apa2...
x wish apa2..
Dya lupa ka?
bercampur baur rasa hati nie..
nak jerittttttttt..
nak lari jauhhhhhhhhhh2...
selalunya Dya yg ingt sgt2....
tp malam nie??????????????????????????????????????

ya ok... gud9 !!!!!!!!!!!!!!





mengapa ? kenapa ?

jauh rasa hati ini..
sedih lagi...
rasa nak balik peluk mak.. 
rasa nak menangis kt bahu mak...
rasa nak jauh dari semua org..

hati ini semakin hari semakin kusam, layu sb???

entah...
mata sakit tahan sebak, rasa mcm nak jatuh berderai air mata nie...
tangan sejuk...
kaki lemah...

Dya ckp bebey (bear) yg Dya kasi sbg pengganti tempat Dya..
tp.........................................................

bebey 2 jgk jd tempat kesat air mata kn...
bebey pown nk nangis jgk??
bebey.... saya rindu Dya...
rindu sgt2..

Dya ckp nak jmpa td, tp saya ada keja..
Dya bt apa skrg nie kn?

ya Allah pulihkan hubungan ini...
tolonglah Ya Allah...
hanya ENGKAU mengetahui segala-galanya...


andai kau mengetahui hati ku saat ini...

Rabu, 19 Disember 2012

menanti munculnya sinar

rasanya Dya semakin jauh.. jauh sgt2...
entah apa yg Dya buat skg...
Dya bz sgt2...
hanya sempat tanya khabar...

Dya masih syg aku ka?
entah2.....................................

kenapa aku perlu ragu-ragu ?

ya Alllah...
jgn ENGKAU tarik rasa cinta Dya untuk ku...
jgn ENGKAU hilangkan rasa kasih Dya untuk ku..
aku x kuat nk rasa kehilangan Dya...
aku x kuatttttt... aku x kuaaaattt.!!!!!!!!!!!!!

kata org menangis lah sepuas hati...
menangis 2 akan buat kita tenang...
ya....
kalau la Dya mengetahui saat ini , aku terlalu rindukan Dya... rindu sgt2...


awak.....
jaga mata...
jaga hati...
jaga kesihatan awak untuk cinta kita...
saya sayang awak...
sayang sangat sangat sangat sangatttttt..

semoga awak akan sedar akan kehadiran diri saya...
jangan pergi jauh dari saya...
jangan tinggalkan saya...


saya akan tunggu awak... 
biarpun saya keseorangan...
kesedihan...
 tp itu bukti kasih yg dijanjikan untuk saya dan awak

maafkan saya...maafkan saya awakkk




Sabtu, 15 Disember 2012

BUKAN CINTA MONYET OK!!!

msg :- awkk... esok hari las kita exam , dan hari las kita kt sekolah... saya     nak jumpa awk esk blh ?
msg :- ya, blh.. saya tgu awk kt pondok tepi anjung na :)
msg :- ok awk.. gd9 n gud luck for las paper..
msg :- awk pown .. gd nite :)

____________________________________________________________

semua ilmu penuh di otak.. harap2 boleh jwb..
aminnnnn

"hai !! weiii ..tutup buku xpyh bca dh nnt pening hehhe " (aku mengusik bberapa org teman sekelas yg tekun menghafal.. mulut terkumat kamit mcm bomoh dok jampi dh..).. mereka hanya tersenyum..

"ok... semua pelajar boleh beratur untuk masuk ke kelas masing2..." pengumuman di buat..

slip di pegang.. aku bangun meletak beg dan kembali beratur... ku duduk di belakang sekali, sambil pusing2 sambil try untuk mengingat beberapa note yg aku hafal semalam.. tengah dok pusing2 tu, aku nampak ada org pakai bju biru, tengah jalan menuju ke arah aku,.... nampak gaya mcm kenai, tp rupa x jelas lagi... maklum lah, rabun hihihi...

semakin dekat semakin kuat dengup jantung aku nie... TEPATTTT... ya Dya rupanya... sambil tersenyum , tp Dya trus ke belakang lagi...

" cikgu, nie yg cikgu mintak kemarin.. " hhhuuuuuhh... 

cikgu aku ada kt belakang rupanya... ingtkan Dya nak jumpa aku hehhe... sempat aku tgk ketas Dya bagi kt cikgu... aku xtaw ketas apa, tp atas ketas 2 nampak ada gambaq Dya.. gambaq yg sama Dya bagi dekat aku.. dan Dya terus pergi..

pagi2 nak masuk jwb exam dh nampak muka Dya hehehe... 
selepas tu mula la setiap kelas kena naik tangga masuk untuk jwb exam.. aku nampak muka2 budak kelas Dya... dan aku sengaja tgk Dya.. Dya pown sempat tgk aku... hihihi... cmfirm boleh jwb punya la ...

sampai la abis waktu exam... mcm biasa tgu abah mai ambik... aku tgu kt pondok tempat nak jumpa dengan Dya.. time 2 kawan2 dah balik.. cuma tinggai beberapa pelajar perempuan kelas lain... aku kenai diorang, cuma senyum2 ja... dalam dok tgu2 2, Dya mai jumpa aku.. sambil bagi kotak yang balut dengan ketas bunga.. hadiah !!! yuhuuuuuuuuuu hahha...

"apa nie ??"
" buka la " Dya nie kan... so aku pown buka la..berat.. kaca kristal.. dalam 2 ada bunga.. dan tulisan I LOVE U..

" tq... cantik.." so , kami pown sembang la.. dalam 10 minit ja .. Dya gtw kena balik sb member Dya tgu nak balik sekali.. 

aku hanya tgk Dya.. dan abah pown sampai...


DYA .... dari dulu sampai sekarang suka bagi kejutan yg buat aku kagum dan bangga..
walaupown 10minit, tp sgt bermakna untuk aku...


banyak lagi kenangan-kenangan yg akan aku cerita selepas nie...
entah tetiba malam nie, teringt tentang kenangan nie...
harap2, semua ini akan sentiasa di ingatan Dya... 

selama-lamanya 
so ingatlah, cinta zaman sekolah bukan selalunya cinta monyet OK!!!!



CHENTA monyet












Selasa, 11 Disember 2012

pelangi itu..

anak kecil ini... 
berlari-lari ke arah mak dan abah yg sgt dirinduinya...

"mak abah"...(sambil memeluk dan menangis)
"mak abah p mana?"
"kenapa tinggal adk kt sini ?"
"adik xmau tinggal ngn tok.".. (teresak-esak sambil disapu air mata itu oleh ibunya)
"mak ngn abah bukan tinggal adik.. tp tok xdak sapa2... kesian tok, dok sorang.."
"adik x syg tok ka?"
"adik syg tok, tp adik rindu mak ngn abah".."mak ngn abah tinggal la dgn tok sekali na?'' (wajahnya penuh harapan)
"adik, abah pown rindu adik... sb 2 abah datang jumpa adik.. "(abah tersenyum, menahan sebak)
"mak pown rindu adik"..(sambil menangis)
"adik kalau rindu mak ngn abah, adik kena baca alquran selalu, byak2 kan baca doa untuk mak ngn abah, jangan tinggal solat tau ?" (kata abah sambil mencium pipi lembut ini)
"ya adik.. mak ngn abah kena pergi dah.. adik ingat tau pesan abah tadi.. jaga tok baik.. mak ngn abah sayang sgt2 kt adik"(kata mak sambil pegang tangan abah, dan berlalu pergi)





MAKKKKKKKKKK... ABAHHHHHHHHHH  !!!!!!!!!!!!

" Adikk.. bangun adik.. kenapa nie" (kata tok sambil mengusap air mata di hujung kelopak mata)
" tokkkk" (memeluk tok sambil teresak-esak)
" redha kan mereka adik, Allah terlalu sayang mereka... dah, pergi ambik air sembahyang.. dah nak senja nie.. asaq belum lagi kan?...(kata tok separuh memujuk)

muka aku usap, beristighfar beberapa kali...
lalu turun dari katil... kaki yang lemah longlai ini dipaksa jgk berjalan..

usai solat...
memandang luar jendela.. 

"huh, hujan renyai ".. aku membaca al-quran tok...

selesai membaca.. hati ini berasa tenang.. setenang-tenangnya..
sesungguhnya al-quran itu penawar hati...

" adik... termenung apa 2" kata tok sambil meletakkan baju2 ku yg sudah dilipatya..
aku hanya tersenyum.. memandang tok..wajahnya yg berkedut, mulutnya yg sentiasa manis seolah2 tersenyum.. terlihat beberapa urat rambut tok yg terkeluar dari skafnya.. di wajah tua itu tersimpan seribu rahsia..

" adik.. tgk 2 pelangi.. cantik kan " kata tok
aku memandang ke luar jendela.. memang cantik pelangi 2... cantik sgt2.. di hujungnya kelihatan warnanya yg sudah pudar.. 

" tok" 
" ya" jawab tok bersahaja..
" tok sedih x semasa arwah nenek dan atuk meninggal dulu? "tanya aku sambil membuka telekung yg dh lama aku pakai tadi..
" sedih " jwb tok sambil memicit kakinya..

 emmmmm

" adik... tgk pelangi tu.. dah nak hilang.." kata tok
" mcm mak ngn abah jgk yg tinggalkan adik "...

 "tokkk, adik rindu mak ngn abah.. rindu sgt2.. adik xmau hidup mcm nie... adik xtahan.. mata adik dh penat menangis... adik rindu mereka tokkk..."

" adik... kenapa allah jadikan pelangi yg cantik 2 sekejap ja untuk kita?? " aku terus mengusap air mata dan merebahkan kepala di atas peha tok..terasa tulang tok.. xmacam peha mak.. makkk... air mata turun lagi..

tok menyambung lagi... " sb allah itu nk mengajar kita erti redha.. sama mcm allah ambik mak dan abah dari kita.. sb nk tgk kita redha atau tak... dah sebulan mak ngn abah x dak.. sepatutnya adik kena redha.. adik menangis lagi mak ngn abah sedih..."

ya btoi cakap tok... aku perlu redha...
aku perlu kuat...
kalau aku yg pergi dulu, mak ngn abah jgk akan sedih... sedih mcm aku..
aku syg mak ngn abah.. aku xmau mereka sedih kerana aku... mak ngn abah hanya ada aku... hanya aku seorang anak mereka... 
allah itu maha adil.. 
aku dah redha

terima kasih ya allah kerana engkau sgt mengasihani mak ngn abah ku...
aku redha..

* ya allah.. jgn lah engkau ambil nyawaku sebelum ibu dan ayahku... 
bukan aku kejam, bukan aku anak x berhati perut..
tp aku xmahu mereka sedih.. aku syg mereka... 
biarlah mereka pergi dahulu sebelum ku, supaya mereka x sedih dgn kepergiaan ku nanti...
biarpun kesedihan mereka sebesar kuman sekalipun, tapi bagiku ia tetap sakit...

mak abah... ampunkan anakmu...
anakmu xsanggup melihat kamu bersedih saat mukaku ditutup kain putih..
anakmu x sanggup melihat kamu teresak-esak saat kerandaku diusung..
dan
anakmu xsanggup melihat kamu meraung saat jasadku tutup tanah...

maafkan anak mu...



semoga kita berjumpa di JANNAH...

AMINNNNNNNNNN